Henk en Ingrid Wellerd
Henk en Ingrid Wellerd
Copyright © 2006 by
"Henk Wellerd"
All Rights reserved
E-Mail: henk.wellerd@home.nl
Pablo Software Solutions
Griekenland 2008
Week 3
Berglandschap
Zaterdag 24-05-2008
Dag 15
29 graden
Van Mystras naar Paralio Astros, afstand 154 km
Vandaag een gevarieerde route. Eerst een klim naar het 1140 meter hoog gelegen Kosmas met zijn schilderachtige dorpsplein. Van daar af een spectaculaire daling naar de kloof van Dafnon met schitterende steile rotswanden en een (helaas) droge rivierbedding met enorme rotsblokken en helemaal begroeid met rose Oleanders. Aan het eind van de kloof het dorp Leonidio bezocht, waar een gezellige markt was. De bedoeling was naar de camperplaats van Plaka te gaan, maar deze zag er zo ongezellig uit dat we besloten om door te rijden. De kustweg naar het noorden was schitterend met uitzichten op een rotsachtige kust met kleine baaien en stranden met een diepblauwe zee. Uiteindelijk hebben we overnacht op camping Astros in Paralio Astros, een typisch Griekse camping waar weinig toeristen komen (niet aan te raden!). Bovendien lag de camping onder een witte laag pluizen, afkomstig van de populierenbomen. 's Avonds zijn we naar het gezellige dorp gelopen met zijn kleine vissershaventje, kasteel en vele restaurantjes. Hier hebben we lekker gegeten en gedronken.
Overstekend geitje
Overstekende schildpad
Rotslandschap
Markt in Leonidio
Oude molens op rotspunt
Viskwekerij
Paralio Astros
Eten in Paralio Astros
Zondag 25-05-2008
Dag 16
30 graden
Van Paralio Astros naar Kastraki, afstand 40 km
Vandaag een korte rit met een bezoek aan Nafplió. Onderweg in Nea Kios nog een typische vismarkt bezocht, waar vissers vanuit kleine bootjes hun vis probeerden te verkopen. Nafplió is een heel mooi stadje met drie vestingen, een haven en een hoofdplein met terrasjes. Verder nauwe straatjes met veel rode Bougainvillestruiken met talloze restaurantjes en winkeltjes. Een paar uurtjes rondgeslenterd en op een terrasje aan het plein een heerlijk koud pilsje gedronken. Daar hebben we ons prima vermaakt met het bekijken van de stroom Grieken die, prachtig op z'n zondags gekleed, langs paradeerde. Na dit leuke uitstapje zijn we naar camping Kastraki gegaan, een prachtige camping onder de dennenbomen, met uitzicht over de zee.
's Avonds een wandeling gemaakt naar het plaatsje Tolo, een toeristische badplaats. Daar hebben we genoten van een lekker Grieks gerecht in een restaurant pal aan het strand.

Vishaven en markt in Nea Kios
Straatje in Nafplió
Burtzi eiland
Prachtige flora
Vissersboot voor Burtzi eiland
Tolo bij nacht
Maandag 26-05-2008
Dag 17
31 graden
Van
Kastraki naar Thermissia, afstand 141 km.
Vandaag hebben we het eerste gedeelte van de dag door een vrij dor en kaal bergachtig landschap gereden.
Onderweg hebben we in Didyma een bezoek gebracht aan twee Byzantijnse kappelletjes. Deze zijn door een kluizenaar in de rotsen uitgekapt en nu vrij toegankelijk te bezichtigen.
Hierna zijn we richting Kilada gereden waar nog een van de weinig overgebleven ambachtelijke scheepswerven van Griekenland in bedrijf is.
De lunch hebben we in een van de vele baaien genuttigd.
Via een aantal omzwervingen (gewoon hopeloos verdwaald!) zijn we in Thermissia beland waar we de nacht doorgebracht hebben op camping Hydras wave. Een kleine maar gezellige camping met goede sanitaire voorzieningen.

Artisjokken
Prachtige flora in de vrije natuur
Dode slang
Grot in Didyma
Binnenkant grot in Didyma
Camping Hydras wave
Dinsdag 27-05-2008
Dag 18
33 graden
Van Thermissia naar Archea Epidavros, afstand 70 km.
Vandaag zijn we om 10:30 uur vertrokken met als einddoel camping Nicolas 1 in Archea Epidavros. Tijdens deze tocht kwamen we door Galatas, een gezellig toeristenstadje met vele winkeltjes en restaurantjes. Hier zijn we met de pont overgevaren naar het eiland Poros. Ook hier kom je als toerist zeker aan je trekken. Souvenierwinkels te kust en te keur, restaurants groot en klein. Voor ieder wat wils.
Terug in Galatas zijn we naar de camping in Archea Epidavros gereden. Een schaduwrijke camping met een prachtig klein strandje met palm- en bananenbomen.
's Avonds via een kleine wandeling naar het centrum van Archea Epidavros waar we heerlijk gegeten hebben onder de sinaasappelenbomen.
Uitzicht op Poros
Straatje in Poros
Veerboot naar Poros
Bananenplant
Campingstrand
Epidavros
Woensdag 28-05-2008
Dag 19
33 graden
Van
Archea Epidavros naar Athene, afstand 134 km.
Vandaag hebben we de Peloponessos verlaten voor een bezoek aan het vasteland. De koffiestop was bij het imposante kanaal van Korinthe, 6 kilometer lang en slechts 23 meter breed. We hadden geluk dat er net een vrachtschip en enkele zeiljachten doorheen voeren. Vervolgens zijn we via de kustweg naar Athene gereden, deels met mooi uitzicht maar ook deels erg lelijk door olieraffinaderijen en industrie. In Athene hebben we overnacht op camping Athens, die we na lang rondrijden eindelijk vonden. Een mooie camping, wel met veel geluidsoverlast, maar erg handig omdat we binnen een half uur met bus en metro in het centrum van Athene waren. Daar maakten we 's avonds een rondrit met een toeristentreintje en bezochten daarna de gezellige wijken Plaka en Monasteraki.
Kanaal Korinthe
Kanaal Korinthe met boot
Metro Athene
Evzone (paleiswacht)
Monasteraki
Lord Byron
Donderdag 29-05-2008
Dag 20
33 graden
Van
Athene naar Delphi, afstand 212 km.
Omdat we niet nóg een nacht op deze rumoerige camping wilden blijven besloten we om met de campers naar de Akropolis te rijden. We raakten elkaar even kwijt in het hectische verkeer, maar dank zij onze walkie-talkies vonden we elkaar op de parkeerplaats van de Akropolis weer terug.
Het bezoek aan de Akropolis was zeer interessant maar vanwege de temperatuur van meer dan 40 graden en de krioelende mensenmassa waren we ook weer blij dat het achter de rug was.
Het vinden van de weg uit de stad was een stuk moeilijker en we verdwaalden hopeloos. Door de vele stoplichten en files duurde het een paar uur voordat we weer op de goede weg waren. Door de uitlaatgassen was de temperatuur in de stad inmiddels opgelopen tot over de 50 graden!
Daarna het binnenland ingereden en vooral na Thiva werd het een stuk interessanter door de bergen, prachtige natuur en leuke bergdorpjes. We besloten om 2 dagen te blijven op camping Delphi, om even bij te komen van de drukte van het bezoek aan Athene. Volgens het campingboek een prachtige camping met een van de mooiste uitzichten van Griekenland wat inderdaad ook klopte. Gelegen op een steile berghelling, uitkijkend op de uitgestrekte bossen van olijfbomen en in de verte de zee.
Heerlijk gegeten op het terras van het restaurant waar we konden genieten van dit prachtige uitzicht.
Uitzicht op de Akropolis
Uitzicht vanaf de Akropolis
Erichion met Karyatiden
Het Erechion
Partheon
Verdwaald in Athene
Vrijdag 30-05-2008
Dag 21
34 graden
Rustdag in Delphi.
Deze dag hebben we genoten van de rust en de indrukken van de afgelopen dagen verwerkt. Natuurlijk waren er wat klusjes te doen. De vrouwen wat huishoudelijke klussen in de camper en de mannen rondom de camper. Vanavond gaan we eten in het restaurant van de camping. Het is geen erg uitgebreide kaart maar wat er op staat is erg lekker. Morgen gaat ons avontuur weer verder.
Zwembad camping
Entree camping Delphi
Uitzicht over Ithea