Kroatië 2014 deel 2

Kroatië 2014

deel 2

Dag 21 Baska - Kobarid 250 km


Het is bewolkt en we besluiten om langzaam richting huis te gaan. We rijden naar de hoofdstad Krk, parkeren de camper boven aan het stadje en maken een mooie wandeling, steil naar beneden naar het leuke stadje. Het is er erg druk, veel toeristen bekijken de vele winkeltjes in de gezellige hoofdstraat. De haven is niet zo gezellig als Baska en Cres maar voor een korte stop is het wel leuk.

We rijden verder naar Njivice, maar kunnen helaas nergens parkeren. We krijgen wel een indruk als Henk de grote camper manoeuvreert over de smalle boulevard. Het is een klein stadje maar het ziet er wel gezellig uit. Omdat de zon nog steeds niet schijnt besluiten we om hier niet op de camping te gaan staan, maar door te rijden, over de brug naar het vastenland. We rijden helemaal binnendoor naar Slovenië en krijgen tweemaal paspoortencontrole. De route binnendoor is prachtig, na de universiteitsstad Nova Gora wordt de weg geflankeerd door links en rechts hoge bergen en het prachtige riviertje de Soca. We checken in op camping Koren in Kobarid, een camping geliefd voor avontuurlijke vakanties want in de omgeving kun je raften, mountainbiken, kajakvaren, paragliden en kanoën.

Voor ons ziet het er een beetje troosteloos uit  en is het ook niet de aangegeven vier sterren waard. Tussen de hevige buien door maken we ’s avonds een wandeling door het stadje.

Dag 22 Kobarid - Heiligenblut 180 km


Als we wegrijden zien we de zon al achter de bergen vandaan komen, het belooft een prachtige dag te worden. We vervolgen de prachtige , soms smalle weg door het nationaal park Triglav Laoski. We rijden door kleine boerendorpjes en rijden hoger en hoger. De prachtige herfstkleuren van de bomen maken de tocht nog indrukwekkender.  We passeren de Italiaanse grens en dalen af naar de grensstad Tarvisio, die op ons een gezellig drukke indruk maakt. Vanaf hier nemen we de kleine wegen richting Oostenrijk. Onderweg genieten we in de stralende zon van een heerlijke lunch. Na een mooie rit stoppen we in Heiligenblut  en checken in op camping Grossglockner. Het uitzicht is prachtig, je kijkt uit op het dorp met prachtig kerkje en de indrukwekkende bergen.

’s Avonds eten we in het restaurant een heerlijke maaltijd.

Dag 23 Heiligenblut - Bad Aibling 195 km


Vandaag maken we de tocht over de Grossglockner- Hochalpenstrasse.  Al gauw zitten we op 1500 meter hoogte en blijven we klimmen en klimmen. We betalen 34 euro en krijgen inruil hiervoor een kaart met alle bezienswaardigheden die onderweg gratis te bezichtigen zijn. We rijden eerst naar Kaiser-Franz-Josef-Höhe en parkeren daar de camper. Je moet nogal wat trappen klimmen maar het loont; het uitzicht is werkelijk schitterend en indrukwekkend. We vermaken ons met het kijken naar de marmotten, schitterende beestjes die zich op verschillende plekken laten horen en zien.

We vervolgen onze tocht en we genieten in de stralende zon op de parkeerplaats van de lunch én al het verkeer wat langskomt. Opvallend hoeveel motorrijders en oldtimers deze route rijden. We vervolgen onze route en klimmen tot 2600 meter hoogte. Het ene uitzicht is nog mooier en spectaculairder dan de andere.

Pas om 15:00 uur komen we weer beneden, het is een bijna dagvullende tocht. Prachtig en zeer de moeite waard!

We rijden verder binnendoor langs bekende plaatsen zoals Zell am See, Fieberbrun en Saalfelden. Op het laatste stukje staat tolplicht aangegeven en ook al staat op de ANWB kaart dat dit zonder vignet mag, we riskeren het niet en rijden via Kiefersveld Duitsland binnen.

We rijden naar de camperplaats bij de thermen in Bad Aibling waar we nog nèt een plaatsje vinden. Het is een ongezellige camperplaats met te weinig stroompalen, iedereen staat door elkaar maar omdat het al laat is en de volgende camperplaats ver weg is besluiten we om te blijven. ’s Avonds wandelen we naar het stadje en eten in een druk Italiaans restaurant een heerlijke pizza. We verdwalen op de terugweg zodat we nog een onbedoeld lange wandeling maken.

Dag 24 Bad Aibling - Bacharach 515 km


Feest voor Japie want het is vandaag dierendag! We ontbijten bij gebrek aan brood met crackers en heerlijke koffie. Ondanks het feit dat de gezellige radiozender Bayern 1 ons een zonnige dag met 22 graden belooft is het erg mistig! Pas rond 14.00 uur breekt de zon door en ziet er alles veel kleurrijker uit. Er zijn veel werkzaamheden maar we hebben gelukkig slechts 1 korte file. Het is wel opvallend hoe vies onderweg de parkeerplaatsen zijn, uitpuilende vuilnisbakken en rondzwervend vuil. Het lijkt wel of het ieder jaar in Duitsland viezer wordt, jammer! Noodgedwongen eten we dan maar in de camper omdat het vaak te vies is en stinkt.

We overnachten op de camperplaats in Bacharach en, zoals gebruikelijk op de laatste avond van de vakantie gaan we ’s avonds heerlijk uit eten.

Dag 25 Bacharach - Boxtel 305 km


We vertrekken om 9.00 uur en rijden eerst nog een stuk langs de prachtige Rijn. Het is erg rustig op deze nevelige zondagmorgen. Rond het middaguur komen we Boxtel binnen en kunnen we wederom terugkijken op een prachtige reis.