Noorwegen 2016 deel 3

Noorwegen 2016

deel 3

Dag 10 t/m 26 Runde


Runde is speciaal, vakantie op Runde is echt onthaasten. Je komt er tot rust terwijl je toch de hele dag bezig bent…. met ogenschijnlijk niets doen. In onze vorige reizen staat uitgebreid beschreven waarom het vogeleiland Runde zo bijzonder is en welke vogels hier allemaal te bewonderen zijn.

Onze vrienden van het eerste uur Thea en Herbert komen een dag later aan. We vullen de dagen met wandelen en genieten van de natuur van dit prachtige, nog ongerepte eiland. Henk gaat bijna iedere dag vissen met Herbert en als zij terugkomen met hun vangst wordt er steevast een schnaps opgedronken! Thea en ik genieten van lange wandelingen en goede gesprekken en hebben daarnaast ook veel plezier. De gasten op de camping wisselen vaak, immers de meeste komen voor een bezoek van 1 of twee dagen om de papegaaienduikers te bewonderen. Maar vele van de vakantiegangers ontdekken, net zoals wij, ook de charme van dit pareltje in de Noorse Zee en blijven onbedoeld veel langer. Af en toe nemen we de camper en gaan we naar Fosnavag, twee eilanden verder gelegen. We doen daar de “grote” boodschappen en Herbert en Henk gooien hun hengel uit op de kade van de haven terwijl Thea en ik, genietend van het heerlijke weer vanuit een luie stoel toekijken of het allemaal goed gaat!

Op de camping is ook altijd wat te vieren. Ute verwent ons bijna dagelijks met heerlijk zelf gebakken taart en onze Duitse vrienden Carl en Josi nodigen het gehele gezelschap uit en trakteren ons op garnalen en gerookte zeeforel.

Op een van onze prachtige wandelingen zien we een zeehond, die een lekker visje verorbert, twee families bergeenden met hun kleintjes, jonge scholeksters en piepkleine meeuwtjes. Het uitzicht is hetzelfde, ongekend mooi maar toch iedere dag anders. Terwijl in Nederland de ene code geel na de andere wordt afgekondigd hebben wij twee weken lang prachtig, droog zonnig weer. Alleen de soms harde wind maakt het af en toe wat minder aangenaam om buiten te zitten. Helaas hebben we dit jaar de steile wandeling naar de papegaaienduikers wegens knieproblemen van mij en rugproblemen van Henk over moeten slaan maar dat maken we de volgende keer wel weer goed.

Samengevat;  ons 16 daags verblijf op Runde was wederom een vakantie om met enorm veel plezier op terug te kijken.