Rondreizen Noorwegen

36 dagen: 04-06 t/m 09-07


Onze eerste kennismaking met het prachtige Scandinavië.

Via de E45 door Zweden en Finland naar de Noordkaap. Daarna zakken we langzaam af via de Vesteralen en de Lofoten en nemen de R17 naar beneden. We bezoeken alle toeristische hoogtepunten zoals o.a. de Trollstigen, Geiranger, Runde en Oslo.

26 dagen: 13-06 t/m 08-07


Via een prachtige bootreis Kiel - Oslo naar ons favoriete eiland Runde. Op de heenreis rijden we via Hov en de prachtige weg 55 richting Lom. Hierna via Skolden en de Boyabreen naar Runde.

Onze terugreis gaat via Andelsness, Trollstigen, Lillehammer, Hjerkin, Varberg en Grena.

33 dagen: 26-05 t/m 27-06


Ditmaal wederom een andere route naar Runde. Heen via Hirtshals naar Bergen. We bezoeken deze prachtige stad en vervolgen onze weg naar de Westkaap. Ook deze kust is zeker het bezoeken waard. Nog even uitrusten op Runde en daarna terug via Lom, Flam en daarna richting het zuiden. De veerboot brengt ons van Varberg naar Grena.

Onze tiende reis naar Scandinavie gaat dit jaar via Zweden naar het prachtige Lapland. Hier bezoeken we vrienden en vanaf daar gaan we via een mooie route door Noorwegen naar het mooie eiland Runde.


17 dagen: 01-06 t/m 17-06


Na de mooie reis van vorig jaar gaan we dit jaar een nieuw deel ontdekken.

Via Denemarken naar de zuidkust van Noorwegen. We bezoeken o.a. de Preikestolen, Bergen, Runde en de Briksdalbreen. Hierna moeten we helaas de reis voortijdig afbreken i.v.m. stukken aan de camper. We rijden via Hamar en  Zweden terug.

27 dagen: 10-06 t/m 06-07


Doel van onze reis is wederom Runde. We kiezen dit jaar voor Hirtshals naar Kristiansand. Dan naar Evje. Vanaf Gudvangen met de veerboot naar Flam.

Onze terugreis vanaf Runde gaat via Laerdalsoyri en Borgund naar Puttgarden.

48 dagen: 18-05 t/m 04-07


Voor de achtste maal naar Scandinavië, en voor de derde keer naar het Noorden. Ditmaal is de bestemming het eiland Senja en de Lofoten.

Via de E45 naar Kiruna en daar nemen we de afslag naar natuurpark Abisko. Zowel Senja en de Lofoten zijn mooi om te bezoeken.

Na een tussenstop op Runde rijden we via Kaupanger, Flam en de skischans Holmekollen naar Oslo om de boot te nemen die ons naar Frederikshaven brengt.

Onze elfde reis naar Scandinavië is gewijzigd, de oorspronkelijke route naar de Russische grens is aangepast in een minder verre reis maar wel langs prachtige plekken. We nemen de boot van Kiel naar Göteborg (helaas lukt het me niet om in de tekening te verwerken) en willen dan via camping Coppens in Arjang Zweden, Hamar, Vang, Kaupanger, weg 55, Geiranger, Viddal naar Runde waar we twee weken zullen verblijven. Hierna vervolgen we onze mooie reis via Loen, Olden, Rjukan naar Larvik waar we de boot nemen naar Hirtshals. We hebben de tijd en nemen daarom dit keer de fietsen mee. De route is maar een richtlijn, onderweg veranderen we vaak de plannen☺️ Eventuele tips op deze route zijn van harte welkom!

23 dagen: 07-06 t/m 29-06


Via Hirtshals steken we over naar Kristiansand. We nemen de route via Evje naar het noorden. We bezoeken o.a. Alesund, Runde en Flam.

53 dagen: 21-05 t/m 11-07


Onze tweede lange reis naar het ruige noorden. We kiezen de oversteek van Rostock naar Trelleborg. We nemen de oostkust van Zweden en bezoeken Stockholm. In Finland even langs bij de Kerstman. Dan naar Grense Jakobselv het uiterste puntje van Noorwegen en Berlevag.

De terugreis via Jokkmok, Trondheim naar Runde en dan via Evje, Kristiansand naar Hirtshals

33 dagen: 18-05 t/m 19-06


Onze negende reis! We nemen de boot van Kiel naar Göteborg en rijden omhoog om via Røros Noorwegen binnen te rijden. Verder via Oppdal, Andelsnes, Trollstigen naar Runde voor onze jaarlijkse stop op dit mooie eiland.

Hierna via Olden, Moskog, Vik naar Bergen waar we de boot nemen naar Hirtshals.

Heeft u een opmerking, suggestie of een vraag laat dan een bericht achter.